Nostalgiafton i Vadstena onsdagen 22 juli

Vadstena onsdagskväll och nostalgiafton fina fordon är ett stort intresse som besöks av många även klubben har deltagit i flera gånger. Nu åker vi dit igen för att visa upp oss för allmänheten. Onsdagen den 22 juli kl.15,30 bör vi vara där för att få plats vi hoppas på en stor anslutning.

 

Inget krav på anmälan så åk dit bara eller om frågor finns ring Anders Andersson 070 3811661

 

DSC00787  DSC00790

     

Motorns Dag i Mållila 1-2 aug. 2015

Målilla-Gårdsveda Hembygdsförening i Målilla bjöd in till Motorns dag Lördag 1 aug. och söndag 2 aug. där vi ställde ut våra fordon. Söndagen blev vi några mer som åkte till Målilla. Klubben blev väl presenterad av ordförande för Hembygdsföreningen det är vi stolta för och kommer gärna nästa år.

Klubbens medlemmar blev placerade i topp denna gång med första plats bästa veteranlastbil Bernt Eriksson med sin Scania Vabis L 63-1952 som trea blev Krister Wiktorsson med sin Scania Vabis LS 76 – 1966 båda är från Boxholm vi gratulerar.

Fototemat är denna gång händerna i fickan

Foto o Text Anders A och en bild från Staffan Nilsson


 

 

 

 

Ordförande har ordet

Hej medlemmar.

Tiden har runnit i väg över 2015 år midsommar och vi har kommit till mitten av veteransäsongen fy vad det går fort med dessa första månader. Många av oss har hunnit med många träffar rallyn under våren där vi verkligen har syns med våra fordon, jag riktar speciellt på Skillingaryd där vi var över tjugo fordon från klubben inte illa. Vår egen träff i Motala kom det 65 bilar till start alla åkte inte rundan utan valde att stå kvar i Motala på Scania för uppvisning. Rundan blev mycket lyckad där våra team hade kontroller på olika orter längs körrundan. Vädret skrämde bort publiken denna gång lite synd men det är första gången under dessa fem träffar som klubben ordnat som vädret inte var med oss så nästa år kanske det blir kanon väder. Jag vill fortsättningsvis trycka på ni som har MHRF:s försäkring i andra klubbnamn ändra gärna till vår klubb det är mycket enkelt att göra hör av er till undertecknad. Klubbtidningen som skickades ut som test under dec 2014 har stannat upp det borde varit ett utskick under sommaren Problemet är för lite inslag från medlemmar som gör en stor del i denna tidning det finns inte någon redaktion som jobbar utåt så den ligger vilande jag beklagar detta. Ett annat problem är hemsidan där vi saknar bilder och texter jag har många gånger manat på er om detta, men det finns några som har lämnat in bilder mycket tack för det. Det är ganska märkligt att med dessa fina telefoner plattor med inbyggda kameror inte kan användas så det kan komma in mer materiel ofta får jag svaret det blev inte bra eller jag glömde. Till slut vill jag tala om att vår hemsida har fått mycket beröm, men om bara någon eller några lämnar in bilder i fortsättningen så kommer säkerligen vi att får en annan kritik.

Till slut vill jag önska er en skön sommar jag själv kommer att backa tillbaka i klubbsynpunkt och ägna mig åt det uppdrag en styrelseordförande skall ha.

Vi syns och hörs

Anders Andersson

 

Ångbåtsresa på Sommen 17 juli 2015

Fredagen den 17 juli klev 27 st. medlemmar från klubben på Ångbåten Boxholms 2:an där vi reste ut på sjön Sommen. Resan gick mellan Malexander och Tranås och kallas torgturen där var det inget ventilskrammel utan bara ett lätt pysande ljud från motorn. Vädret var med oss denna dag ett strålande solsken därav var alla på topp. Väl framme i Tranås blev det lite handel och vätskeförtäring till allas belåtenhet. Framåt kvällen var båten tillbaka i Malexander där vi gästade HönsaLottas Restaurang med god mat och dryck.

Text och foto Anders A