Ångbåts tur på Sommen Fredag den 22 juli.

Sommar, juli månad båtresa på sjön Sommen vad annars så blev det även i år. Fredag morron kl. 08,35 så kom båten Boxholms tvåan med full ånga ja den drivs med ångkraft. Turen som kallas torg turen gick till Tranås på förmiddagen där den väntar på shopping folket för återfärd till Malexander kl. 14,30. Vid återkomsten blev det klassikern Hönsa Lotta en mycket känd restaurang i Malexander. Den kan jag verkligen tipsa om att göra ett besök.

Text o foto A Andersson   

 

 

 

 

Nostalgi Afton i Vadstena Onsdag den 20 juli

En mycket varm solig 20 juli besökte klubben Vadstena Nostalgi Afton där 11 st. kom för att delta . Mycket folk och ett stort intresse blev det, gamla åkare som diskuterade minnen. En klubbmedlem som har många arrangemang bakom sig var Boije Ovebring från Motala som kom med sin Volvo F7 från 1977 kallad ”Blixten” som han deltog sina första Truckracing med. Han berättar att sålde den till Gotland med efter ett antal år fick han förfrågan att köpa tillbaka den svaret var ganska enkel förstår jag. Han berättar lite vagt att på Elmia i höst kommer han att avslöja en ny hemlighet.

Text och foto  A Andersson 

 

Locknevi Småland

Det här är en årlig fordonsträff som är i mitten på juni varje år. Locknevi ligger mellan Vimmerby o Västervik, det är ett brett spann kategorier fordon typ Moped , Mc, Amerikanska och Europeiska fordon en del ombyggda, Traktorer, Lastbilar hör till samlingen brukar vara mellan tre till sex lastbilar där. I år  fick klubbmedlemmen Bernt Eriksson Boxholm pris för sin Scania Vabis LS63 vi gratulerar.

Foto o Text  Kenneth Sjöö