Test av nytt evenemang på Öland

Utvalda

Vi var några från klubben som åkte ner till Ölands norra del för att utforska en nytt evenemang (skördemarknad). Uppställning började på Böda såg och vidare ut på en liten sträcka på norra Öland som för övrigt var fantastiskt fint. Vi fick se en museijärnväg med tillhörande ånglok.Färden gick vidare upp till norra Öland där vi även kunde se fyren Långe Erik. Nästa uppehåll var Byxelkrok där vi åt en god middag. Sedan vidare ut med kusten som var otroligt vackert sedan genom en kustnära skog som lutade mot vägen ja tror inte jag hade mycket kvar till timmerbankarna. och tillbaka mot startplatsen.

Som vi undertecknade har utforskat och beskådat är det inget tvivel om att detta måste bli fortsättning nästa höst 2017.

Foto och text  Krister Wiktorsson och Lars Erik Karlsson

Höst träff i Habo

 

Första dagen i oktober var det skördefest i Källebäcken som ligger ca: en mil norr Habo. Vi åkte ner under fredagskvällen för att delta. Väl framme i Källebäcken fanns där en hel del klubbdeltagare noga räknat blev vi 7 st. Som vanligt var det bra ordnat mycket av Mari Berglund och Arne Karlsson där fanns det mesta av höstens mat produkter, vädret var på topp under dagen det underlättar. Som ni ser så finns det höstfester lite överallt i Sverige jag tror det är bra att visa upp landsbygden på detta vis att den lever och var i från vår maten kommer samtidigt får man provsmaka.

Text  Anders A

Foto  Anders A / Mari Berglund