Skördefest på Öland vid Bödasågen

Skördefesten på Öland som var nummer fyra i ordningen blev som många andra gånger en mycket välordnad tillställning där ca: trettiotal veteranlastbilar kom och många andra fordon, för att delta i den tre dagar fest. Många har varit med från början andra var det första gången. Det hela började på Torsdag med samling i Kalmar för gemensam kortege mot Böda som ligger på norra Öland ca: 8 mil från Kalmar. Fredag var det bussresa mot en veteransamling av bensinmack, sedan gick resan till Borgholms slottsruin, där typ av marknad pågick temat var får. På fredagskvällen blev det dans hålligång i ladan med mat. Lördagen var rallyt som första punkt som startade från Böda All Handel mot Böda Sand som ligger norr ut sedan väg 136 söder ut till Nyby gård där en presentation av det nya lantbruket (mjölkproduktion) samtidigt kunde man där handla Ölands produkter. Nästa plats var Sandviks Hamn som ligger vackert vid vattnet, där lunchuppehållet blev. Sedan vände vi upp mot Löttorp Byrum och slutligen Böda Sågens Allhandel. Många roliga och nya frågor var det under resan. Under kvällen kom finalen med prisutdelning och mat underhållnings show med ” Mjölkis och mamma Maggan mycket bra underhållning, spelade musik som vi alla kan. Söndag ja slutet gott alla åker hem och förmodligen låser in sina fordon för året.

Tack alla ni som gjorde den här Ölandsresan så bra,  alltså tummen upp för Lillan, Mogge och vår medlem Lars- Erik från Södra Vi.

 

Prisutdelning bästa veteranlastbil blev Sven-Göran Johansson från Lyckeby med sin Scania 111

Prisutdelning rallyt första pris Mikael Johansson Vimmerby

 

Text och foto A Andersson

     

 

Tunga Rallyt Södertälje

Tunga Rallyt Södertälje med 13 grader och solig början på dagen, men inget regn. Ca: 150 startande kom till Chassiporten i Södertälje för att få köra sin runda som i år gick söder ut mot Trosa, Gnesta och tillbaka mot Södertälje. Klubben hade åtskilliga deltagare i startfältet.

Text och Foto A Andersson