Välkommen Gäst 

Visa/Göm Menyn

Välkommen Gäst. För att skriva i forumet krävs registrering.

Sidor: [1]
Författare Ämne:Min Viking
Anders-
Eriksson
Administratör
Inlägg: 3
Permalink
Inlägg Min Viking
på June 12, 2018, 14:53
Citat

Hösten 2005 köpte jag och min far en Volvo L4854 Viking med sk. stabshytt. Tanken var att ha det som hobbyprojekt/snickarbod/husbil.
Dock hann inte mer än två rallyn genomföras innan faderns bortgång, och Vikingen ställdes in i ett uthus på långtidsförvaring.
Sommaren 2017 kände jag att tiden var mogen för att projektera att ta ut den igen.
I med ett par fräscha batterier och efter att ha gått ett halvt varv på startmotorn så small D67;an igång! Sedan var det bara att sätta igång och städa hytten. Ett gäng möss hade byggt bo i en pappersrulle, så det gick åt ett par flaskor klorin innan jag var nöjd.
Dock ligger ena bromsen bak på, och däcken har tagit stryk av att ha stått så länge, så det vill till en del pyssel innan jag kan besikta den igen. Men tanken är att få bromsen och lite annat småfix gjort i sommar och sedan får det bli sex nya 10.00-20 till nästa vår.
Tanken är att behålla bilen i det yttre skick den är i nu så långt det går. Sen får jag väl se om det går att hitta någon bättre förvaring i framtiden. Ett uthus med spannmålstork genererar ju en hel del damm, men det har varit det bästa som funnits till buds.

Bilderna är från Åkarsvängen 2006 respektive förra sommaren.

Anders
Image
Image

Sidor: [1]
Mingel Forum by cartpauj
Version: 1.0.34 ; Sidan laddades på: 0.106 sekunder.