här började det

Det var en vintrig decemberdag 2009 som Anders Andersson, Borensberg och Johnny Bogren var på Motala Motormuseum och fikade och där började funderingar på att försöka anordna en träff för gamla åkare. Anders A som har varit åkare och aktiv chaufför sedan mitten 70 talet och Jonny B som jobbat med fordonsservice och konstruktion också från 70 tal, och båda dessa har varit med och kört veteranlastbilar och som ungdom fick de köra gammalt och de som hade många år som chaufför fick alltid de nyare bilarna i första hand.

Idén om att driva en träff i Motala växte fram och 2010 kom första träffen.

Tanken på att bilda en veteranlastbilsklubb hade dock funnits ett tag men fick börja med en mycket populär veteranlastbilsträff vid Motala hamn, med åtföljande körturer i grannskapet. Senaste gången med mål i Vadstena där bilarna lyste i kapp med det anrika slottet och då stod det klart att här måste det göras en insats. Då ändrades Motalaträffen till Östergötlands Veteranlastbildträff för att nå hela länet. Anders och Johnny kontaktade veteranerna Bernt Eriksson och Lars-Berne Andersson från Boxholm som och med flera andra personer kom till starten av den nya klubben.
Klubben bildades: ”Den lyckliga tilldragelsen skedde en vinterdag på åkeriet Boxholms Skogstransporter AB, Boxholm och det skedde den 18 februari i år. Allt gick bra.” där blev Östergötlands Veteranlastbils Klubb tillverkad och född.