Emmaboda 6-7 maj

Nu var det Emmaboda som stod på helgens lista, där vi från klubben blev ett stort antal som möttes upp och visade fram våra fordon en del var det premiär för, andra har sina gamla veteraner kvar.

För mig så blev starten på fredagsmorgonen i vanlig ordning från Borensberg mot Mjölby, Tranås, Eksjö där vi besökte Nifsarpsskolan  där man utbildar elever inom skog fordon osv. Vi fick hjälp med lastning av div. material av elever som går på utbildning där mycket intressant att får se på deras skola. Jag fick en fråga ev en elev, hur mycket elektronik det finns på en sådan här bil. Ja vad svarar man??

Sedan var det vidare färd neröver mot Vetlanda, Lenhovda, Eriksmåla och slutligen Emmaboda. Vid ankomsten var det insläpp kl 17,00 där Bengt Gustafsson med taktpinnen visade oss plats och han ordnade även transport till hotellet i Emmaboda, som vi bockar och bugar för.

Lördag dag två då var det hela i gång igen kl. 09,00 där mycket folk anlände vädret var inget att klaga på. För mig som är uppföd på landet så var denna dag i mitt intresse fanns allt från liten yxa till stora flis , skogsmaskiner även traktorer. En traktor som lyste ut mer var en Bison 470 chassi (lite osäker där) med en Scania rak åtta i den skulle man sätt med en skaplig harv efter.

Tiden gick mot slutet där avslutningsceremonin blev och mot min förvåning så fick jag ta i mot första pris bästa veteranlastbil blev mycket stolt och hedrad för av mina vänner.

Ja nu var det samma väg hem mot Östergötland och Borensberg kl. 21,30 landade vi i garaget med Volvo N88,an.

Tack för den här spännande helgen Bengt Gustafsson och han team.

 

Text o Foto A Andersson