En sväng norr ut

18- 19 juni blev det en sväng mot Västmanland Dalarna där Arne Eriksson låtit fixa till en Veteransväng i fädernas spår där man åkte i sin egna takt var och en i ett mycket Corona säkert val.

Vi blev bara två medlemmar från Östergötland men sedan fyllde det på med flera andra medlemmar från Sörmland Västmanland .

Jag själv och Harly Arvidsson åkte upp på fredagen kanske inte den kortaste vägen men färden gick mot Hampetorp, Julita, Hjälmaresund, Arboga, Munktorp, Surahammar, Ramnäs sedan mot Västerfärnebo där man tydligt kunde se var den omfattade branden var 2014 fanns även skyltade platser för turister. Med tiden kom vi fram till Salbohed och slutet Sala där vi fick parkera inlåst hos Micke Lund ( Volvo F 12). Arne Eriksson hade ordnat med Hotell. Det blev några små saker vi gjorde på kvällen.  På lördag var det en sväng förbi Sala Brand där brandbilar göres sedan mot en vacker naturväg som gick gamla vägen till Tärnsjö sedan mot Näs där vi åkte över Dalälven fanns några kända fotografer som väl placeras sig i dikesrenen (se bild Anders Eriksson) sedan mot ett känt mål för Dalarna var By en vacker Hembyggd Gård där man kunde ta sin kaffepaus. Sedan slutet mot Jularbo och Avesta där parkeringen vid Dalahästen blev slutpunkten på denna resa. När besöket på Restaurangen var över så blev hemresan ett faktum jag kan intyga att det åskväder vi åkte igenom var inta att leka med blixtar var femtio meter framför oss i vägrenen som tur var så läckte inte hytten in, lufttorkaren gick lätt denna gång.

 Vill härmed tacka Arne Eriksson som hade planerat denna sväng mycket sevärd natur om och kring Dalarna

 

Text Foto A Andersson